who I am and not who I want be.

Néhány részlet kicsi világomból, néhány dolog, ami foglalkoztat. Ami épp eszembe jut, ha sétálok az utcán, és le akarom írni. Ami megfog, tetszik, megnevettet... Szerethető. Ismerj meg, anélkül, hogy ismernél! (:

Mobilpont-ajánló

Az én "kálváriám" - jó képességű gyerek - megzakkant tanárok...

2011.03.23. 18:43 Dreamergirl

Egy személyes történet, ha megengeditek...

Első osztály: egy kislányt a tanárnéni mindenképp a "vonat" csoportba akar osztani. Erősködik a hatéves, hogy ő ügyes, ő tud. Meggyőzi a tanárnénit, és a "repülő" csoportba kerül.
Második, harmadik osztály: a kislány már kész kis nővé serdül 8 éves korára. Színötös, tanulás nélkül, osztályelső a ráaggatott "stréber" jelző nélkül. És büszke magára, felettébb.
Negyedik osztály: óó, ez már kemény, nem csak olyan, mint az eddigiek. Itt már nem lehet "elúszkálni", de még itt is elég a tízperces tanulás, leckeírás, jótanuló imidzsén nem esik csorba. Versenyeken elért eredményei az iskola hírnevét öregbítik.
Ötödik osztály: felső tagozat, új tanárok, új kihívások! A 11-et töltő csaj fáradt, de élvezi, hogy a tanárok szeretik. Észreveszi lassanként, hogy ez a szeretet nagy kiváltságokkal jár: nem gondolják róla, hogy puskázik, és elnézik tőle, ha egyszer-egyszer nincs házija...
Hatodik osztály: Mintha minden tanár erre a gyerekre szállt volna! A nagy versenyszezonban egy perc nyugta sincs: helyesírás, szépolvasás, matek, énekverseny egymás után. Néha-néha kiborul, hiszen mégiscsak egy 12 éves lányról beszélünk, de hisztijeit mindenki a kamaszkor tüneteinek tudja be, és - kutyaharapást szőrivel - egyre halmozzák a versenyeket, örülnek a tanárok, ha jó eredményt ér el.
Hetedik osztály: Már nem osztályelső, nem is kitűnő. Jó jegyeit csak jó agyának, de nem szorgalmának köszönheti a 13 éves csajszi. Ettől függetlenül belerángatják a tanárok mindenbe, amibe lehet. Csak jólneveltségének köszönheti, hogy még nem ordított rá egy-egy gyűlölt tanerőre, hogy Fogd már föl, köcsög, én se vagyok képes mindenre!!!
Nyolcadik osztály: Az iskolába is félve jár be. Négyig van benn szinte minden nap, s gyakran hétre kell mennie, hogy a felvételire gyakoroljon. A munka meghozza gyümölcsét, de a kamasz teljesen kiégett. Ha hazamegy, szinte csak aludni dől le. Még mindig nem mondott semmit a tanároknak, az udvarias hárításnak itt nincs értelme, elfogadja, hogy "ezek" vérszemet kaptak, és tűr. És tűr. És tűr. De magában, amikor a "már csak három hónap"-nak már nincs meg az a nyugtató hatása, elgondolkozik azon, vajon más lenne most az élete, ha annak idején elfogadja, hogy ő csak a "vonatra" szállhat föl...
 

Szólj hozzá!

Címkék: tanulás lélek gyermek tanárok probléma tini teenager

A bejegyzés trackback címe:

https://mylittledream.blog.hu/api/trackback/id/tr1002765753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása